logo
29/03
28/03
2 ...

Медики Жовківської лікарні спрацювали правильно, адміністрація – ні: комісія озвучила попередні висновки

02-12-2020 09:222060

Медики Жовківської лікарні спрацювали правильно, адміністрація – ні: комісія озвучила попередні висновки
Фото: Львівська ОДА

У Жовківській центральній районній лікарні впродовж двох днів працювала комісія департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА. Були відібрані пояснення у медичних працівників, які на момент події перебували у лікарні, та представників адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Комісія опрацювала надану інформацію та дійшла до висновку, що медичні працівники, які були на чергуванні, надали у повному обсязі усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення. Водночас під час вимкнення енергії адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, аби підключити хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення», розповів директор департаменту охорони здоровя Орест Чемерис.

Відповідно, на власника лікарні, а саме на Жовківську районну раду, підготували лист з ініціативою звільнення керівництва лікарні.

«Робота департаменту на цьому не завершиться. Департамент проведе клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги померлим. За результатами такої оцінки зможемо зрозуміти, чи ці випадки смерті пов’язані із відключенням енергії», наголосив голова комісії Андрій Голдун.

Зазначимо, адміністрація Жовківської центральної районної лікарні також мусить негайно напрацювати алгоритм дій на випадок виникнення аварійних ситуацій у лікарні. 

Leopolis.news