logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Один з корпусів 8-ої лікарні Львова залучили для хворих на COVID

02-12-2020 19:181422

Один з корпусів 8-ої лікарні Львова залучили для хворих на COVID
Фото: Умовне, автор: Роман Балук

У Львові 5 міських лікарень надають стаціонарну допомогу хворим з підозрою чи підтвердженим коронавірусом. Серед них — 8-ма міська клінічна лікарня, у якій з квітня для цього перепрофілювали увесь кардіологічний корпус, а нещодавно хворих почали приймати і в корпусі «Мікрохірургія ока».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Саме 8-ма міська лікарня була однією з перших, яку внесли у перелік медичних закладів для надання допомоги хворим на коронавірус. На цьому наголосила заступниця міського голови Львова й керівниця міського штабу протидії COVID Галина Слічна. Пізніше до цього переліку долучили й інші міські лікарні - 1-шу, лікарню швидкої медичної допомоги, 5-ту й 4-ту міські лікарні.

«Коли ми побачили влітку, що кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації, зменшилася, то з 1 вересня дозволили 8-мій лікарні в одному із корпусів надавати ургентну допомогу пацієнтам, розвантаживши в такий спосіб лікарню швидкої медичної допомоги. Так є і до сьогодні. Тобто у 8-мій лікарні залучений кардіологічний корпус, який від початку приймає пацієнтів, і зараз ми відкрили корпус «Мікрохірургії ока», де обладнали кисневу систему, збільшили кількість кисневих точок і приймаємо хворих на долікування.

Хірургічний корпус лікарні визначений для надання ургентної допомоги. Але якщо кількість хворих, які потребують госпіталізації, буде збільшуватися, безперечно, тоді лікарня має переформатуватися. Сьогодні у лікарні є 103 пацієнти, з яких 78 мають позитивний ПЛР-аналіз, 6 пацієнтів є у реанімації й 6 — на штучній вентиляції легень. За останню добу у 8-му лікарню поступило 8 пацієнтів. Тобто кількість пацієнтів навіть не досягає тієї кількості місць, яка сьогодні надана без хірургічного корпусу», — прокоментувала Галина Слічна, заступниця міського голови Львова й керівниця міського штабу протидії COVID.

До слова, заповненість ліжок в міських лікарнях, які приймають хворих на коронавірус, — 49%. Так, станом на сьогоднішній ранок на лікуванні перебуває 562 пацієнти (у 395 — підтверджений коронавірус), тож вільними залишаються ще 658 ліжок (адже загалом передбачили 1220 ліжок). В середньому, госпіталізації потребують лише 2% захворілих.

Нагадаємо, ургентну допомогу у Львові надають лікарня швидкої медичної допомоги та 8-ма міська лікарня.

Leopolis.news