logo
04/05
03/05
2 ...

На Самбірщині житель села відзначив 100-річчя

26-12-2020 12:313481

На Самбірщині житель села відзначив  100-річчя
Фото: автора

Житель с. Чуква Ралівської ОТГ Самбірського району Микола Матвійович Кузьо відзначив 100-ліття від дня свого народження. Довгожителя з поважним ювілеєм теплими словами і подарунками вітали сільський голова Любов Ковалик, її заступник Петро Герман, староста Віра Габрель, вокальна група Народного дому та інші поважні гості.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

За словами дочки ювіляра Орисі, батько з родини довгожителів. Тітка у Канаді прожила 110 років, два двоюрідні брати по 95, сестри до 90 років, а його мама померла на 96 році життя.

«А ось наш батько, – додала дочка, – налаштований побити рекорд, прагне прожити більше 110 років. Цього йому всі сьогодні бажали».

У своєму поважному віці в Миколи Матвійовича рівна постава, дзвінкий голос, збереглися власні зуби. Любить жартувати та примовляти. Єдине, що  дещо підводить, так це слух. А загалом він  завжди усміхнений та життєрадісний. Зі слів дочки Орисі, батько ніколи не хворів, міцний як горіх.

Про секрети довголіття ювіляр говорить просто: «Чесно працюй, щиро молись і нікому не роби кривди». Такі принципи  Микола Матвійович Кузьо  сповідує упродовж свого довгого життя. А працювати йому доводилось на різних посадах у колгоспі, автопідприємстві, де був бригадиром, сантехніком, газовим слюсарем. У молодості під час війни доля не раз ціпом молотила його, однак він залишався незмінно добрим у стосунках з іншими людьми, особливо односельчанами.

Разом з дружиною збудували дім. Виховали трьох дітей – двох синів і дочку. Дочекався не лише 6 онуків, а й 7 правнуків.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news