logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Петро Адамик: Виконком Львівської міськради не має жодної легітимності

31-12-2020 14:313246

Петро Адамик: Виконком Львівської міськради не має жодної легітимності

За інформацією прес-служби Львівської міської ради сьогодні, 31 грудня, о 16:10 год. має відбутися засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. На розгляд членів виконкому виноситься 40 питань.

 

Багато депутатів міської ради висловлюють здивування таким дивним скликанням виконкому в останній робочий день 2020 року і фактично у позаробочий час. Бо ж апарат ЛМР офіційно працює з 8-ї години ранку і сьогодні робочий день для чиновників Ратуші мав би закінчитися о 15:.45.  

Як зазначив у коментарі журналісту Leopolis.news голова фракції партії «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді Петро Адамик, рішення виконкому не є легітимними.

«Цей виконком жодної легітимності немає. Цей виконком вигідний Андрію Івановичу. Він буде нести повну відповідальність за свої такі дії. Вони отримають правову оцінку. Ми зверталися до міського голови з проханням подати новий склад виконкому. Чому він цього не робить, то треба питатися у нього», – заявив Петро Адамик. 

Відповідно до п. 1 статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчим органом міської ради є виконавчий комітет ради, який утворюється відповідною радою на строк її повноважень. У сьогоднішньому порядку денному виконкому ЛМР є 10 питань про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва, про внесення змін до бюджету, про укладання тимчасових договорів,  про внесення змін до рішення виконкому та багато інших. 

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news