logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Врегулювання конфлікту в Україні без деокупації Криму – голова ОБСЄ

14-01-2021 17:091444

Врегулювання конфлікту в Україні без деокупації Криму – голова ОБСЄ
Фото: Анн Лінде

Голова ОБСЄ Анн Лінде вважає, що мирне врегулювання конфлікту в Україні має відбуватися з повною повагою до суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи АР Крим та місто Севастополь.

Про це заявила міністр закордонних справ Швеції, чинний голова ОБСЄ під час представлення програми та пріоритетів шведського головування в Організації на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє «Укрінформ».

«Шведське головування визначає надзвичайно важливе значення Спеціальної моніторингової місії в Україні та намагатиметься здійснити свій внесок у триваючі зусилля в нормандському форматі та Тристоронній контактній групі з пошуку стійкого політичного врегулювання конфлікту. Це має бути зроблено відповідно до принципів та зобов'язань ОБСЄ, з повною повагою до суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь», – заявила вона.

За словами Лінде, криза в Україні та навколо неї залишається «найбільш кричущим прикладом порушень наших загальних зобов'язань та міжнародного права».

Уже наступного тижня чинний голова ОБСЄ здійснить візит до України з метою оцінки ситуації та підтримки зусиль, спрямованих на досягнення стійкого мирного врегулювання конфлікту.

Як відомо, 1 січня Швеція перебрала на себе річне головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Leopolis.news