logo
28/03
2 ...

У Львові пікетували суд проти незаконного утримування під вартою Сергія Феденишина (ВІДЕО)

14-01-2021 13:103410

У Львові пікетували суд проти незаконного утримування під вартою Сергія Феденишина (ВІДЕО)

13 січня 2021 року об 11:00 годин у приміщені Львівського апеляційного суду відбулося засідання Залізничного суду м. Львова у резонансній справі Сергія Феденишина.

 

 

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Незважаючи на суспільний резонанс та тяжкість звинувачень, про начебто викриття цілого угрупування «злочинців» та «наркокартелю», які гучно пролунали на всю Україну від правоохоронців Львівщини розгляд справи з надуманих причин затягується, а судові засідання переносяться, що унеможливлює прийняття справедливого процесуального рішення.

Зважаючи на це ветерани АТО/ООС, друзі, колеги по роботі та спорту Сергія Феденишина, якого звинувачують в організації «наркокартелю», перед початком судового засідання  провели акцію протесту під стінами Львівського апеляційного суду.

З собою люди принесли плакати із вимогами, основними з яких були: «Кому перейшов дорогу Сергій Фединишин?» «Суд без справедливості та Закону це помста», «Справа Феденишина С.В. піар прокуратури чи боротьба зі злочинністю???», «410 днів у СІЗО без доказів вини», «Вимагаємо пом’якшення запобіжного заходу для Фединишина С.В» та інші…

У подальшому Залізничний суд м. Львова під головуванням судді Наталії Палюх, яка заслухавши думки сторін щодо можливості продовження судового засідання без участі одного із захисників звинувачених у справі та незважаючи на згоду щодо продовження судового розгляду більшості адвокатів і прокурора, розгляд у резонансній справі був вчергове перенесений на 14:00 год. 20 січня 2021 року.

На думку адвокатів Андрія Шніцара та Миколи Сенько, їхній підзахисний Сергій Феденишин перебуває під вартою незаконно, без належних на те доказів вже 410 днів.

Адвокати Сергія вважають, шо його справа схожа на політичну розправу, який у свої 24 роки став популярним політиком в своєму районі, займався організацією спортивних подій та був активним учасником громадсько-політичного життя Львівщини.