logo
23/04
22/04
2 ...

Прокуратура відкрила справу через заочне оголошення Кернеса міським головою Харкова

16-01-2021 14:381353

Прокуратура відкрила справу через заочне оголошення Кернеса міським головою Харкова
Фото: pravda.com.ua

Прокуратура Харкова порушила кримінальне провадження через оголошення Геннадія Кернеса мером Харкова без приведення до присяги.

Про це повідомила депутат Харківської міської ради від партії «Слуга народу» Аліна Мустафаєва в Facebook.

«Харківська обласна прокуратура за моїм зверненням порушила справу проти голови Харківської ТВК Ольги Мозгової. Саме вона оголосила, що обраний міським головою Геннадій Кернес не повинен повторно складати присягу», - зазначила Аліна Мустафаєва.

Мустафаєва опублікувала відповідь прокуратури на її звернення. Там повідомляється, що провадження відкрито 11 січня за ч. 1 статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість).

Провадження розслідує ГУ НП в Харківській області.

На першій сесії Харківської міської ради 9 грудня 2020 року голова Харківської ТВК Ольга Мозгова оголосила Геннадія Кернеса мером Харкова без приведення до присяги, пише nv.ua.  Вона пояснила, що Кернес склав присягу 24 листопада 2010 року, коли вперше був обраний на посаду мера Харкова.

61-річний мер Харкова Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня 2020 року в берлінській клініці Шаріте, куди був госпіталізовано 16 вересня з коронавірусом.

Через відмову нирок він перебував на стовідсотковому діалізі - штучному виведенні продуктів життєдіяльності й надлишкової рідини з організму.

Він був похований в Харкові.

Leopolis.news