logo
19/04
18/04
2 ...

Хабар за самоізоляцію: за тиждень прикордонників Львівщини 17 разів намагалися підкупити

16-01-2021 14:571108

Хабар за самоізоляцію: за тиждень прикордонників Львівщини  17 разів намагалися підкупити
Фото: Львівського прикордонного загону

 Упродовж  цього тижня,  на Львівщині іноземці та українці пропонували прикордонникам 17 разів хабарі, аби безперешкодно перетнути державний кордон України.

 Хабародавці намагалися  дати  кошти на загальну суму  2 500 грн,  100  злотих та 155 євро, за пропуск через державний кордон України без проходження обсервації чи самоізоляції, а також за відсутність страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19.

 Про це повідомляє пресслужба Львівського прикордонного загону.

 Неправомірні вигоди пропонували військовослужбовцям у пунктах пропуску «Рава – Руська» «Шегині», «Грушів» та «Краківець».

Прикордонники від хабарів відмовились, натомість – проінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

У прикордонній службі нагадали, що згідно з постановою Уряду самоізоляції підлягають особи, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19. Вони зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». 

«Аби не проходити обсервацію/самоізоляцію, тим хто прибуває з «червоної зони» необхідно не більше, ніж за 48 годин до перетинання кордону отримати негативний результат тесту на COVID-19. На даний час Польща внесена у «червону зону» переліку держав зі значним поширенням COVID-19. Цей перелік щотижня оновлюється Міністерством охорони здоров’я України. Громадяни, які в’їжджають в Україну з країни «червоної зони», переважно мають пройти самоізоляцію. Крім цього, іноземці (крім певних винятків), які в’їжджають в Україну, зобов’язані мати страховку, яка передбачає лікування Covid-19, на весь термін перебування в нашій країні», - йдеться у повідомленні. 

Leopolis.news