logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

17 лютого у Лісотехнічному університеті оберуть ректора (список претендентів)

18-01-2021 08:282928

17 лютого у Лісотехнічному університеті оберуть ректора (список претендентів)
Фото: ifnmu.edu.ua

Відповідно до наказу міністерства освіти і науки України № 416-к від 9 листопада 2020 року «Про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України» 17 лютого у цьому ВНЗ мають відбутися вибори ректора. 15 січня ц.р. МОН внесло колективу НЛУУ для голосування кандидатури претендентів на посаду керівника Лісотехнічного університету.

Усього на посаду ректора Національного лісотехнічного університету України претендує 6 осіб, а саме:

Бехта Павло Антонович – доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технологій деревинних композиційних матеріалів, целюлози та паперу НЛУУ. 

Гречаник Руслан Мар’янович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації. До переходу на роботу в ЛОДА довгий час працював у НЛУУ, доцент. 

Лавний Василь Володимирович – проректор з наукової роботи Національного лісотехнічного університету України, професор кафедри лісівництва, доктор сільськогосподарських наук.

Оліфечук Вікторія Петрівна – кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології НЛУУ України. 

Сопушинський Іван Миколайович – доктор сільськогосподарських наук, працює професором кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу НЛУУ.

Холявка Володимир Зеновійович – декан факультету туризму Львівського державного університету фізичної культури, доцент. З1993 до 2013 року працював у Львівському лісотехнічному інституті на посаді викладача, а згодом доцента кафедри економіки та менеджменту лісових підприємств. 

Всього у виборах ректора Національного  лісотехнічного  університету братимуть участь 564 виборці, які представляють наукових, науково-педагогічних та інших штатних працівників та студентів, як самого НЛУУ, так і його трьох коледжів. 

Львівський лісотехнічний інститут (ЛЛТІ) було організовано 15 січня 1945 р. згідно з постановою Кабінету Міністрів УРСР. Постановою Кабінету Міністрів України № 646 від 13 серпня 1993 р. на базі Львівського лісотехнічного інституту ім. Петра Погребняка було створено Український державний лісотехнічний університет (УкрДЛТУ). 6 травня 2005 р. указом Президента України Українському державному лісотехнічному університетові надано статус Національного лісотехнічного університету України.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news