logo
29/03
28/03
2 ...

Уряд запровадив експеримент з працевлаштування безробітних українців в IT-сфері

20-01-2021 19:181438

Уряд запровадив експеримент з працевлаштування безробітних українців в IT-сфері
Фото: minfin.com.ua

Кабінет міністрів погодив реалізацію експерименту з професійного навчання безробітних Києва за потребами роботодавців в ІТ-сфері. 

Про це написав у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко, передає УНН.

«Кабмін погодив реалізацію в місті Києві експерименту з професійного навчання безробітних для потреб роботодавців сфери ІТ», - написав Олексій Гончаренко.

Згідно з документом, організацією експерименту займається Мінцифри, Мінекономіки та Державний центр зайнятості.

«Учасниками експерименту є роботодавці сфери інформаційних технологій,.. суб’єкти освітньої діяльності, що надають послуги в системі неформальної освіти… та зареєстровані безробітні, які мають право на отримання соціальних послуг з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації», - вказано у документі.

Повідомляється, що фінансування навчання буде здійснюватись за рахунок коштів Фонду соцстраху. Стати кандидатом на участь в експерименті можуть особи, зареєстровані у Київському центрі зайнятості, відбором учасників серед кандидатів займається комісія. Спершу кандидати пройдуть комп’ютерне тестування, далі комісія вивчає документи кандидата: мотиваційний лист, довідка про проходження псих- та наркооглядів і результати тестів.

Зазначається, що після проходження навчання роботодавець повинен впродовж 30 днів працевлаштувати учасника експерименту на строк не менш як рік і платити йому щонайменше дві мінімальні заробітні плати.

Нагадаємо, в Україні на обліку у центрах зайнятості перебуває понад 400 тис. безробітних.

Від початку 2020 року Державна служба зайнятості розмістила 41 вакансію від роботодавців з віддаленим характером роботи.

 

Leopolis.news