logo
28/03
2 ...

Українську науково-технічну програму в Антарктиці продовжили на три роки

20-01-2021 19:461104

Українську науково-технічну програму в Антарктиці продовжили на три роки
Фото: соцмережі

Для забезпечення безперервної роботи станції «Академік Вернадський» термін дії Державної цільової науково-технічної програми досліджень у Антарктиці на 2011–2020 роки продовжено до 2023 року. Це дозволить забезпечити подальше проведення та фінансування українських антарктичних експедицій.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Відповідну постанову КМУ «Про продовження строку виконання Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011–2020 роки» було ухвалено сьогодні, 20 січня 2021 року.

План передбачає підготовку та затвердження Державної цільової науково-технічної програми полярних досліджень України до 2030 року. Однак в умовах пандемії коронавірусу та зумовлених цим бюджетних обмежень вкрай складно наперед планувати видатки та оцінювати можливості виконання тих чи інших досліджень. Але ті роботи, які вже тривають на українській антарктичній станції «Академік Вернадський» (зокрема, довготривалі дослідницькі програми, ремонт та модернізація станції), мають здійснюватись неперервно, попри всі складнощі. Тож Уряд, за ініціативою МОН, ухвалив на найближчі 3 роки продовження дії чинної програми досліджень в Антарктиці.

Це вже не перше рішення Уряду, спрямоване на розвиток українських полярних досліджень в Антарктиці. Нагадаємо, у вересні 2020-го вперше за 20 років збільшено оплату праці полярників станції «Академік Вернадський».

Leopolis.news