logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Програмування ігор, фотофізика та фотомайстерність: у Lviv Open Lab стартують наукові курси для дітей

21-01-2021 20:581090

Програмування ігор, фотофізика та фотомайстерність: у Lviv Open Lab стартують наукові курси для дітей
Фото: Львівської міської ради

Уже наступного місяця у Lviv Open Lab розпочнуться щотижневі курси для допитливих та креативних. Вони охоплять чотири тематики та залучать дітей віком від 8 до 17 років. Зокрема це буде програмування ігор у середовищі Scratch, фотофізика та фотомайстерність, а також Клуб Молодого Винахідника.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Однією з основних цілей простору Lviv Open Lab є популяризація науки та STEAM-освіти зокрема. Мета STEAM-освіти — підготувати фахівців, що мають знання у багатьох галузях науки і фокусуються на вирішені проблеми, а не на вивченні сухої теорії. У Lviv Open Lab переконані, що така освіта можлива, а безкоштовні курси хороша можливість зробити її доступною для всіх.

Охочих взяти участь у курсах також багато. Від початку реєстрації минулого тижня організатори отримали вже 65 заявок.

Найбільше цікавляться Клубом Молодого Винахідника. Ці курси — частинка проєкту, який Lviv Open Lab проводить разом із польськими партнерами Центром науки Коперник у Варшаві та Фундацією «Школа з класом». Під час навчання у клубі діти і підлітки разом пізнають світ науки шляхом особистої участі, самостійного досвіду та експериментів.

Багато охочих також збирають курси пов'язані з фотографією. «Фотофізика» розрахована для тих, хто хоче вивчати світло та його властивості. Фотокамеру на таких заняттях використовуватимуть як лабораторний прилад та досліджуватимуть властивості лінз, ліхтариків і навіть лазерів. «Фотомайстерність» же ж буде для тих, хто хоче розкрити нові можливості свого фотоапарата.

А ось «Мій код у Scratch» збирає дітей, що цікавляться програмуванням. На курсі вони отримають можливість опинитися у ролі творця власної гри, вивчатимуть основи програмування та будову відеоігор.

 

Leopolis.news