Пожежа у будинку для літніх людей у Харкові: усі подробиці (ФОТО, ВІДЕО)

https://leopolis.news/post/36050/pojeja-u-budynku-dlya-litnih-lyudey-u-harkovi-usi-podrobyci-foto-video

21/01/2021

Про це йдеться у повідомленні ДСНС.

15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.

Станом на 16:05 на місці пожежі виявлено тіла 15 людей, 9 осіб врятовано, з яких 5 - госпіталізовано до лікарень».

О 16:14 пожежу локалізовано на площі 100 м.кв, а о 16:53 – ліквідовано. До гасіння залучено 28 людей особового складу та 7 од. техніки.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що пожежа, попередньо, сталася через необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Через пожежу прем’єр Денис Шмигаль скликав позачергове засідання уряду. На доручення Президента України буде створено державну комісію на чолі з Міністром розвитку громад та територій, яка займеться з’ясуванням причин трагедії.

Через пожежу в будинку для людей похилого віку «Золотий час» у Харкові поліція відкрила кримінальне провадження, власницю пансіонату готуються затримати.

Як повідомляє сайт МВС, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу – «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Наразі вирішується питання про затримання власниці пансіонату.

Оскільки вона перебуває на лікарняному, біля її помешкання виставлені наряди поліції. Також правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, в ході яких допитують управляючого установи, якого теж буде затримано в порядку статті 208 КПК. Трьох осіб зі складу обслуговуючого персоналу доставлено до поліції, їх опитують. 

Згодом виявилось,що цей пансіонат не зареєстрований у жодному реєстрі і працював без дозвільних документів.

Leopolis.news