logo
24/04
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
2 ...

У Росії заперечили можливість залучити США до «нормандського формату»

22-01-2021 19:482954

У Росії заперечили можливість залучити США до «нормандського формату»
Фото: glavcom.ua

Росія не розглядає можливість залучення США до  «нормандського формату» при адміністрації Джо Байдена.

Про це повідомило агентство ТАСС з посиланням на відповідь Міністерства закордонних справ Росії, передає Lb.ua.

«Підключення США (а нерідко в цьому контексті згадується ще й Великобританія), за задумом Києва, дозволило б посилити тиск на Росію... в інтересах врегулювання конфлікту по київським лекалам, тобто в відхід від положень мінського комплексу заходів, який закріплений резолюцією 2202 СБ ООН. Звичайно, ми б лише вітали пряму залученість Вашингтона в «нормандські дискусії», якби це сприяло виконання Києвом узятих на себе зобов'язань. Однак, на жаль, судячи з сигналів, що йдуть від нової адміністрації США, що формується, розраховувати на це не доводиться», - сказали в російському МЗС.

Там порадили Україні «замість того, щоб тішити себе ілюзіями» про залучення США, виконати Мінські угоди так, як це бачать в Росії.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський раніше заявив, що Джо Байден як новий президент США міг би посилити українську позицію у перемовинах у Нормандському форматі.

Власне, розмови про приєднання США до «нормандського формату» ведуться вже давно. Зокрема, про готовність приєднатися до них заявляв і попередній президент США Дональд Трамп. Говорив про це і колишній представник Держдепу по Україні Курт Волкер.

У Кремлі ідею участі США в «нормандському форматі» постійно відкидають.

Нормандська четвірка складається з України, Франції, Німеччини та Росії, її мета - припинити війну на Донбасі.

Leopolis.news