logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Капеланам в Україні хочуть надати статус військовослужбовців

22-01-2021 21:122948

Капеланам в Україні хочуть надати статус військовослужбовців
Фото: АрміяInform

Група народних депутатів із різних фракцій зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №4626 «Про Службу військового капеланства».

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані на сайті парламенту.

Згідно з інформацією у картці законопроєкту, його 22 січня передано на розгляд керівництву.

Текст проєкту на сайті ВР поки не оприлюднено.

Водночас один з авторів законопроєкту, народний депутат Роман Костенко зазначив, що військові капелани досі не мають належного соціального захисту, оскільки перебувають на передовій як цивільні або волонтери.

«Не визначені їхній статус, підстави для їх перебування на фронті та матеріального забезпечення. Не визначено, як вирішувати побутові й правові питання і що має робити держава, якщо капелан отримує поранення чи гине. Так само не мають захисту і їхні родини», - зазначив Костенко.

Зазначається, що законопроєкт №4626 впроваджує Службу військового капеланства, визначає її структуру, підпорядкування та загальну чисельність. Закріплює статус військових капеланів як військовослужбовців, що надає їм відповідні соціальні гарантії, та встановлює вимоги до осіб, які можуть бути військовими капеланами.

До розробки законопроєкту долучилися представники Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, церков та релігійних організацій.

Leopolis.news