Полковника СБУ затримали за підозрою у підготовці вбивства «правої руки» Баканова – ЗМІ

https://leopolis.news/post/36134/polkovnyka-sbu-zatrymaly-za-pidozroyu-u-pidgotovci-vbyvstva-pravo-ruky-bakanova--zmi

23/01/2021

Про це інформує «Українська правда» із посиланням на власні джерела.

Також про це повідомляє у Facebook журналіст Юрій Бутусов. За його даними, у п'ятницю Расюка затримали за підозрою в організації замовного вбивства. Нібито він збирався передати гроші за вбивство «правої руки» і друга голови СБУ Івана Баканова – начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, колишнього прокурора і чиновника, якому президент Володимир Зеленський через рік служби в СБУ присвоїв звання бригадного генерала.

Як повідомляється, за версією СБУ, замовником вбивства Наумова нібито виступав Дмитро Нескоромний, полковник СБУ, який з 1 липня по 8 листопада 2019 року був заступником голови СБУ, а з 8 листопада по 13 березня 2020-го був першим заступником голови СБУ-начальником Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ. Зараз він перебуває у складі СБУ без посади.

Джерела журналіста в Держприкордонслужбі повідомили, що Нескоромного розшукують, йому заборонено виїзд з України.

За словами Бутусова, передумови для таких «бригадних» розборок виникли вже давно.

«Кожен підприємець, який займається експортом-імпортом товарів народного споживання, знає, що економічні підрозділи СБУ у великому масштабі здійснюють рекет і вимагання, по суті «кришують» тіньовий бізнес. На початку 2020-го року головним «рішалою» був Нескоромний. Але за останній рік усі сфери тіньового бізнесу СБУ підім'яв під себе права рука і найближчий друг голови СБУ Івана Баканова Андрій Наумов», – стверджує Бутусов.

Такий коментар поширила пресслужба СБУ:

«Служба безпеки України приділяє окрему увагу системній протидії порушенням закону та проявам корупції, в тому числі коли це стосується чинних чи колишніх співробітників СБУ - незалежно від їх звань, посад чи вислуги років. Безкарність буває лише тимчасовою.

У межах цієї роботи вчора проведено слідчо-оперативні заходи щодо припинення злочину, а саме – попереджено вбивство співробітника спецслужби. Наразі затримано одного діючого працівника СБУ.

Окремо звертаємось до представників ЗМІ з проханням керуватися офіційними джерелами інформації.

Офіційна інформація з цього приводу буде надана згодом, після завершення всіх слідчих та оперативних заходів. Та як тільки це дозволять норми законодавства, зокрема процесуального».

Leopolis.news