logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

В’ятрович просить СБУ пояснити, чи притягнуть до відповідальності «російських агентів» Дубінського і Деркача

23-01-2021 11:331378

В’ятрович просить СБУ пояснити, чи притягнуть до відповідальності «російських агентів» Дубінського і Деркача

Народний депутат від «ЄС» Володимир В’ятрович просить главу СБУ Івана Баканова розповісти, які передбачені законом заходи вживаються для захисту національних інтересів і чи буде нардепів Олександра Дубінського і Андрія Деркача притягнуто до відповідальності.

 

Про це В'ятрович написав у Facebook.

«Надіслав офіційне звернення в СБУ, щоб пан Баканов роз’яснив мені й українському народу, як так виходить: США запровадили санкції проти громадян України, яких прямо називають російськими агентами, а в Україні ці громадяни пречудово почуваються», – написав він.

В'ятрович нагадав, що США ввели санкції спочатку проти Деркача, а потім і проти Дубінського.

«В СБУ ж не можуть не розуміти, що російська агентура для України ще небезпечніша, ніж для США. Адже Росія здійснює проти нас збройну агресію. Проте виглядає так, що і Деркач, і Дубінський почуваються в Україні цілком безкарно. І СБУ має відповісти чому.

Якщо американці щось наплутали і, Деркач та Дубінський не мають нічого спільного з московською агентурою, то, мабуть, СБУ має публічно про це заявити. Мовляв, після закінчення Академії ФСБ Росії і захисту дипломної роботи «Організація і проведення зустрічей з негласною агентурою» Андрій Деркач ніяким російським агентом не є і ніякої діяльності в інтересах держави-агресора не проводить», – зазначив нардеп.

Якщо ж американці таки праві, то В'ятрович хоче знати які заходи вживаються СБУ для захисту національних інтересів від російських агентів.

«Бо нинішнє мовчання СБУ на тлі чіткої позиції наших стратегічних партнерів викликає природнє запитання: можливо, російської агентури забагато не лише в парламенті, а і в самій СБУ?», – додав він.

Як повідомляли, 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 7 громадян і 4 організацій з України, які, за його інформацією, пов'язані з народним депутатом Андрієм Деркачем. Серед інших у списку тих, хто потрапив під санкції – депутат СН Олександр Дубінський.

19 січня стало відомо, що Офіс генпрокурора почав проти Дубінського два кримінальні провадження – за підозрою в ухилянні від сплати податків і в легалізації майна, отриманого злочинним шляхом.

Leopolis.news