logo
24/04
23/04
2 ...

Перевізники вимагають збільшити вартість проїзду у Львові вдвічі

26-01-2021 13:341069

Перевізники вимагають збільшити вартість проїзду у Львові вдвічі
Фото: Юрій Мартинович

Керівники підприємств, які займаються пасажирськими перевезеннями у Львові, вимагають збільшення тарифу за проїзд.

Про це транспортники заявили під час чергового засідання транспортної комісії, повідомляє «Еспресо.Захід».

«Тарифна політика зараз 7 грн у місті. Всі розуміють, що економічно обґрунтовано це має бути більше. Ми не кажемо, щоб львів'яни платили вже 12, 15 чи 17 грн. Готові і за 7 грн і навіть за 5 грн возити. Але різницю в тарифах нам мають повертати за рахунок бюджетних коштів і відшкодувань», сказав голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Це підтвердив директор АТП-1 Орест Хамула, що зараз реальна економічно обґрунтована ціна за проїзд має бути 14 грн.

Один із перевізників, керівник «Успіх БМ» Юрій Мельник зазначив, що потрібно нарешті прийняти економічно обґрунтований тариф.

«Треба нарешті сказати людям правду в очі, що перевезення це дорого. В Європі середня вартість за проїзд це 40 грн. А у нас не лише сім гривень, та й половина з тих, хто їздить це пільговики», сказав Юрій Мельник.

Також прозвучала цифра, що у Львові зараз 349 тис. різних категорій пільговиків. 

Керівник концерну «Екопастранс» Ігор Самардак висловив думку, що гроші варто не давати просто так перевізникам Львова, а створити умови, щоб їх могли заробляти за кожний додатковий кілометр.

«Тариф однозначно треба підняти найближчим часом. Адже чим довше тягнемо, тим більше ми влазимо у борги. Бо умовно кажучи, за пів року тариф піднімуть, а за цей час нових кредитів перевізники наберуть і вже новий тариф нічого не змінить у плані якихось якісних змін, і знову все те саме. Тарифи треба піднімати вчасно», сказав Ігор Самардак.

Перевізники також наголосили, що при озвучених планах про перехід з наступного року на е-квиток, ціна за проїзд у будь-якому разі суттєво зросте.

Leopolis.news