logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

У Сколівських Бескидах облаштують глемпінг-локацію

29-01-2021 14:486256

У Сколівських Бескидах облаштують глемпінг-локацію

Сьогодні у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась робоча зустріч з питань впровадження проєкту з глемпінг-туризму на території НПП «Сколівські Бескиди».

 

На зустрічі були начальник управління Анатолія Дейнеки, директора Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати» Галини Литвин, Сколівського міського голови   Миколи Романишина, директора національного природного парку «Сколівські Бескиди» Василя Приндака,інформує пресслужба управління.  

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» виступає партнером у реалізації проєкту «Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природооохоронних територіях», який  переміг у конкурсі програми підтримки секторіальної політики щодо регіонального розвитку «Розвиток туризму», що проводився Міністерством розвитку громад та територій України, його реалізують за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

У ході зустрічі напрацьовано перші кроки необхідні для реалізації проекту та розглянуто декілька локацій, які відповідають вимогам для встановлення глемпінгів на території національного парку «Сколівські Бескиди».

Після натурних обстежень проектною організацією буде визначено локацію, яка буде  найоптимальнішою для облаштування  глемпінгу для розміщення туристів.

Обговорено також можливі джерела співфінансування проєкту з обласного та місцевого бюджетів.

Зазначимо, що метою проєкту є підвищення ефективності використання туристичного потенціалу природно-заповідних територій Карпатського регіону шляхом створення ексклюзивного продукту на засадах сталого туризму.

Для впровадження глемпінг-туризму в Україні за результатами конкурсу було обрано 4 пілотні регіони і природоохоронні установи різних рівнів: Донецька область – Регіональний ландшафтний парк «Краматорський», Закарпатська область – Національний природний парк «Синевир», Івано-Франківська область – Регіональний ландшафтний парк «Дністровський», Львівська область – Національний природний парк «Сколівські Бескиди».

Leopolis.news