logo
26/04
2 ...

У Самбірському районі збудують три нові пункти пропуску на кордонні з Польщею

31-01-2021 11:589417

У Самбірському районі збудують три нові пункти пропуску на кордонні з Польщею

У Самбірському районі передбачено побудувати три нові пункти пропуску з Польщею: Боберка – Смольник, Лопушанка – Міхновець і Нижанковичі – Мальховичі.

Уже відбулось кілька перемовин та проведена певна організаційна робота на міждержавному рівні. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

«Для швидшої реалізації цього спільного українсько-польського проекту, – зазначив Юрій Бучко – заступник голови Львівської ОДА, – важливо побудувати під’їзні шляхи до майбутніх пунктів пропуску. Це стосується як з нашого боку, так і сусідів».

Зважаючи на ці умови, департамент дорожнього господарства ЛОДА розробляє ПКД для будівництва дороги Турка–Лопушанка до пункту пропуску Лопушанка-Міхновець. Проектно-кошторисна документація готова з 4 по 11 кілометр автотраси.

Водночас готується ПКД з 11 по 25 кілометр цієї автомобільної дороги. Цього року, за словами Юрія Бучка, планується розпочати її будівництво, на що передбачено 50 млн. грн. А 4, 2 кілометра дороги Бориня – Боберка до пункту пропуску Боберка- Смольник відремонтували торік. Роботи вартістю 40 млн. грн. тут продовжаться навесні.  

Стосовно будівництва перспективних пунктів пропуску на кордоні з Польщею та під’їзних доріг до них, влада Львівщини підтримує спілкування з представниками Державної митної служби, Міністерства внутрішніх справ України та польською стороною в межах онлайн-нарад

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news