logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

Звідки розпочинати мандри Сокільські: у Бібрці запрацював Офіс гостинності

03-02-2021 12:456513

Звідки розпочинати мандри Сокільські: у Бібрці запрацював Офіс гостинності
Фото: Львівська ОДА

З 31 січня на постійній основі у Бібрці запрацював Офіс гостинності. Він розташований у центрі міста в будинку «Сокола» 1906-1908 років.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

На початку XX ст тут базувалося спортивне товариство «Сокіл». Потім офіцерський клуб та кінотеатр. Тепер, як запевняють господарі, буде один із кращих туристичних та інформаційно-культурних центрів Львівщини.

Від березня 2019 року Бібрська ОТГ передала будинок в некомерційну оренду БФ «Спадщина.UA».

«Рейд, який ми провели в межах проекту ReHERIT гранту «Мандри Сокільські», показує, що Бібрська ОТГ має близько двохсот об’єктів потенційно цікавих для туристів. Серед яких десяток - це або пам’ятки архітектури національного значення, або дуже яскраві, знакові об’єкти. Потенціал є, є на що опиратися, але це насправді не задіяно. І завдання Офісу гостинності ще раз перепробувати всі ті можливості там, де це можливо комерціалізувати аби і сам Офіс гостинності був здатен на себе заробити, а також допомогти іншим об’єктам сфери гостинності розвиватися і задовольняти потреби, власне, мандрівників і відвідувачів», - розповідає координатор проекту «Сокіл. Перезавантаження» Іван Щурко.

В Офісі гостинності можна дізнатись про унікальні туристичні маршрути Бібреччиною і сусідніми громадами. Усі вони об’єднані під хештегом #МандриСокільські.

На території Бібрського Опілля є П’ятничанська вежа – один з найстаріших прикладів фортифікаційного будівництва в Галичині з XIV ст. Розташована також одна з найвищих дерев’яних церков на Львівщині – церква Покрови Пресвятої Богородиці у Суходолі.

Тут знаходиться славнозвісний Свірзький замок – перлина ренесансної архітектури.

Радимо пошукати нижче від фортеці придорожну фігуру святого Яна з Дуклі. А у Бібрці підніміться на гору Щеці, звідки видніються фантастичні панорами Бібреччини. Саме тут Іван Франко призначав романтичні зустрічі поетесі Уляні Кравченко.

У будинку, за адресою місто Бібрка, площа Стрілецька, 1, можна просто поспілкуватися, випити кави, придумати ідею для власного туристичного маленького бізнесу або для розвитку того, який у вас є. Кооперуватися з тими, хто працює у напрямі туризму і збереження спадщини. А ще тут планують проводити навчальні курси.

Керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталя Табака бачить варіант дохідної частини проекту на сувенірних пам'ятних моментах.

«Сьогодні туристи шукають цікавий унікальний контент для своїх соціальних мереж, тому можна також пропрацювати спершу з фотографами, де будуть найкращі локації не лише для селфі, але і для непопсових ракурсів. В Офісі uостинності має бути продаж сувенірів і простір атмосфери та кави із місцевими смаколиками, (кажуть, до Першої світової війни у Бібрці неабиякою популярністю користувалися «рогалики Урбанського»), куди будуть приходити і місцеві, і мандрівники», - розповіла Наталя Табака.

Офіс гостинності працюватиме у всі дні, окрім понеділка і вівторка. Його адміністратором є Тарас Гринчишин.

Leopolis.news