logo
20/04
19/04
18/04
2 ...

Суд на Львівщині понад рік не може винести вирок водію, який на смерть збив дідуся на велосипеді

12-02-2021 11:591529

Суд на Львівщині понад рік не може винести вирок водію, який на смерть збив дідуся на велосипеді

Дочка загиблого велосипедиста, Надія Бачара, у соціальній мережі Facebook розповіла, що розгляд справи щодо водія бусу, який на смерть збив її батька, триває вже більше року.

Нагадаємо, мова про смертельна ДТП, яка трапилася у вересні 2019 року в селі Городисько, що на Старосамбірщині.

Внаслідок наїзду 77-річного велосипедиста було госпіталізовано в Добромильську КМЛ із діагнозом: «ЗЧМТ, забій головного мозку, ступор та тупа травма грудної клітки», де він помер, не приходячи до тями.

«Минуло більше року, як у вересні 2019 року мого батька, який повертався додому, на пішохідному переході збив бус. Водій гнав на великій швидкості через село і наїхав на мого батька, в результаті отриманих травм він загинув. Не віриться, але винуватиць ДПТ досі не несе відповідальності за скоєне! Судовий розгляд кримінальної справи затягується, до сьогодні немає ні вироку суду, ні банальних слів вибачень зі сторони обвинуваченого. Наш батько був надзвичайно доброю, щирою та мудрою людиною. Все своє життя він присвятив своїй сім’ї, нам з сестрою, нашим дітям. Ми завжди жили в любові, турботі та злагоді. Він фактично підняв мого сина з інвалідного візка і дав йому шанс на нормальне та повноцінне життя. Після смертельного ДТП вся наша сім’я морально спустошена. Це крик душі!», – йдеться у повідомленні.

Справа 455/338/20, дійсно, досі розглядається у Самбірському міськрайонному суді Львівської області, суддею Галином Володимиром Петровичем. Це підтверджує портал Судова Влада України. З процесуальних рішень, які містяться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, виявляється, що за дивним збігом обставин, суд призначив перше засідання вже після закінчення в обвинуваченого терміну запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. На сьогодні, водій бусу вільно пересувається. Зауважимо, що прокуратура теж повторно не зверталася про обрання запобіжного заходу. Наступне засідання у цій справі призначено на вівторок, 16 лютого, початок о 14:30

Окрім цього, жінка поскаржилася на керівництво Новоміської ОТГ за бездіяльність у встановлені знаків дорожнього руху.

«Бентежить й бездіяльність місцевої влади, адже не вчинено жодних дій, аби забезпечити хоч мінімальні гарантії безпеки односельчан. В минулому році було ініційоване обговорення щодо конструктивного вирішення ситуації та попередження можливих трагедій в майбутньому. До сих пір не встановлено знаку, який би попереджав водіїв про початок та кінець села, що в свою чергу спонукало б водіїв їхати з належною для населених пунктів швидкістю та бути більш уважними до ситуації на дорозі», – розповідає у повідомленні Надія Бачара

Leopolis.news