logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівщина продовжує лідирувати за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

24-02-2021 15:34845

Львівщина продовжує лідирувати за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»
Фото: ЛОДА

За час дії Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» у Львівській області вже видали 782 кредити на суму 1,4 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Так, за регіональною класифікацією участі у Програмі Львівщина залишається лідером серед областей. Високі показники також демонструють Харківська та Київська області.

В області кредити видають 9-ть банків-учасників програми: АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «КРЕДОБАНК», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «Альфа-Банк».

У розрізі видів діяльності найбільше по сумах виданих кредитів скерували на галузь сільського господарства - 28%, оптової та роздрібної торгівлі - 27%, переробної промисловості - 21%, транспорту - 8%, охорони здоров’я - 2%.

За цілями кредитування у Львівській області переважають кредити на оборотний капітал в рамках антикризового пакету – 42%, рефінансування – 38%, зростає кредитування на інвестиційні потреби – 20%.

Загалом по Україні від старту програми банки-учасники видали 8 916 кредитів на загальну суму 21,4 млрд грн.

Нагадаємо, що програма «Доступні кредити 5-7-9%» пропонує часткову компенсацію процентної ставки за кредитом у гривні у комплексі з механізмом часткових кредитних гарантій для вирішення проблеми браку забезпечення та недостатньої кредитної історії на покриття постійних (регулярних) витрат, що періодично виникають у процесі провадження господарської діяльності та не залежать від зміни обсягів виробництва.

Програма впроваджується утвореним при Міністерстві фінансів України Фондом розвитку підприємництва (колишній Німецько-український фонд) через мережу банків-партнерів у партнерстві з Мінекономіки та Офісом розвитку малого і середнього підприємництва.

Докладніше про те як приєднатися до програми за посиланням.  

Leopolis.news