Львівська міськрада підтримала ухвалу щодо розвитку «Збоїща»

https://leopolis.news/post/38095/lvivska-miskrada-pidtrymala-uhvalu-shchodo-rozvytku-zboshcha

25/02/2021

За відповідну ухвалу проголосувало 58 депутатів, інформує пресслужба ЛМР.

«Ухвала була включена додатково, її авторами є 5 керівників фракцій, фактично ухвала підтримана всіма фракціями. Враховуючи необхідність покращення якості життя та розширення можливостей для самореалізації мешканців мікрорайону „Збоїща“, необхідно створення соціальної інфраструктури цього району, з метою його гармонійного розвитку», — зазначив Маркіян Лопачак, секретар ЛМР.

Відтак, управління архітектури та урбаністики має ініціювати розроблення містобудівної документації Львівської міської територіальної громади з врахуванням потреб мешканців території мікрорайону «Збоїща» щодо розвитку та створення додаткової соціальної інфраструктури після проведення моніторингу та аналізу чинної містобудівної документації цієї території.
фото: Олександр Мазуренко
фото: Олександр Мазуренко
Завантажити фото

«Дійсно, є дуже важливе питання цього мікрорайону. Зважаючи на те, що, з точки зору генерального плану, там є потенційний розвиток міста. Також у північну сторону розвивається створена Львівська МТГ, тому ті питання, які є поставлені, вони є дуже важливі. Стосовно меморандуму, про який йшлося, я дійсно його підписав, як заступник міського голови. Там були положення про наміри, і ці наміри виконавчими органами сплановані ще у минулих каденціях.

Я насправді вдячний колегам депутатам, які фактично ці наміри акцептують, підтверджують. Сьогоднішня ухвала дійсно дасть можливість зробити і комплексне зонування цієї території, і вона передбачає зобов’язання закладати фінансування на наступні роки. Це є дуже важливо. На мою думку, ця ухвала є дуже важлива, тому її варто підтримати", — додав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Leopolis.news