logo
29/03
28/03
2 ...

У Львові стартувала вакцинація від COVID-19: хто отримав перші щеплення

25-02-2021 16:111003

У Львові стартувала вакцинація від COVID-19: хто отримав перші щеплення
Фото: Маркіян Лисейко

Сьогодні, 25 лютого, у Львівській обласній інфекційній лікарні, що на вул. Пекарській, зробили перші щеплення від COVID. Його отримали керівник лікарні Сергій Федоренко та завідувачка 4-м діагностичним відділенням лікарні Таміла Алексанян. Загалом сьогодні планують зробити щеплення близько 50 медикам цієї лікарні.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Щеплення пройшло безболісно, почуваю себе добре. Укол зовсім не відчувався. Я багато років працюю в інфекційній лікарні і бачила багато інфекційних хвороб, їх перебіг та наслідки. Тому якихось сумнівів, чи вакцинуватися від коронавірусу, в мене не було», — зазначила Таміла Алексанян, завідувачка 4-м діагностичним відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні.

Водночас лікарка наголосила, що лише з допомогою вакцинації можна припинити поширення коронавірусу.

«Я не хворіла на коронавірус. За 28 днів має бути друге щеплення», — додала вона.

Щеплення роблять працівники мобільної бригади 2-ї міської поліклініки, яка нещодавно пройшла відповідне навчання у Києві щодо роботи з цією вакциною.

Нагадаємо, перша партія вакцини від коронавірусу на Львівщину, зокрема й місто Львів, надійшла сьогодні вночі. Це 42 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield), якою планують вакцинувати 21 100 осіб (по дві дози на одну людину).

Загалом по місту Львову створено 10 мобільних бригад з імунізації, які будуть вакцинувати медичних працівників лікарень, які надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу. Також облаштовано 10 стаціонарних пунктів імунізації на базі закладів первинної медичної допомоги. Водночас місто передбачило виплати для медиків, які залучені до процесу вакцинації.

Leopolis.news