logo
25/04
24/04
2 ...

Мешканців Львівщини закликають не зривати та не купувати первоцвіти

25-02-2021 19:241399

Мешканців Львівщини закликають не зривати та не купувати первоцвіти
Фото: UkrMedia

 В області стартує операція «Первоцвіт – 2021», у межах якої забезпечать контроль щодо недопущення торгівлі зазначеними ранньовесняними рослинами. 

 Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник зазначає, що вирощування рослин, занесених до Червоної книги України у домашніх умовах, однаково не дає права їх продавати, оскільки торгівля, як і інші форми комерційного використання червонокнижних видів, прямо заборонені статтею 19 Закону України «Про Червону книгу України».

«Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти зазвичай є видами, які занесено до Червоної книги України – підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфеля, рябчик шаховий, цибуля ведмежа (черемша) і відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу» – додав Руслан Гречаник.

У разі виявлення фактів пошкодження чи продажу первоцвітів необхідно звертатися у Державну екологічну інспекцію у Львівській області за номером телефону: 2387370 чи у Головне управління Національної поліції у Львівській області за коротким номером 102.

“Пам’ятаймо, що кожен, хто зриває та купує первоцвіти, своїми діями стимулює їх знищення та несе відповідальність перед законом. Бережіть природу навколо нас, бережіть первоцвіти”, - наголосив Руслан Гречаник.

Leopolis.news