logo
18/04
2 ...

Бригадний генерал армії США Крістофер Норрі відвідав Яворівський полігон

26-02-2021 10:542956

Бригадний генерал армії США Крістофер Норрі відвідав Яворівський полігон
Фото: armyinform.com.ua

У рамках заходів міжнародного військового співробітництва командувач Командування підготовки 7-ї армії Сухопутних військ збройних сил США бригадний генерал Крістофер Норрі здійснив робочу поїздку до Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Зустрічав американського генерала начальник українського вищого військового навчального закладу генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Про це пише «АрміяInform».

«Рік, що минув від нашої останньої зустрічі, був непростим. Пандемія суттєво вплинула на наші спільні плани. Утім, попри перешкоди, ми продовжуємо реалізовувати намічене, насамперед у межах діяльності «Багатонаціональної групи з підготовки — Україна», що триває на базі МЦМБ. Продовжуємо нарощувати тренувальні спроможності Центру й вдосконалювати його навчально-матеріальну базу та соціальну інфраструктуру», — наголосив у вітальному слові генерал-лейтенант Павло Ткачук і подякував американській стороні за підтримку та співпрацю.

Як зазначив бригадний генерал Крістофер Норрі, американські військовослужбовці не тільки навчають українських колег, а й переймають їхній бойовий досвід і навички. Тож ця співпраця є вигідною для обох армій і країн.

Згодом бригадний генерал Крістофер Норрі ознайомився зі станом та перспективами розвитку Навчального центру підготовки підрозділів і Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії. У супроводі генерал-лейтенанта Павла Ткачука йому та іншим членам американської військової делегації було продемонстровано спроможності комплексу «Бій у населеному пункті». Згодом гості ознайомилися із можливостями з підготовки штабів артилерійських дивізіонів на комп’ютерному артилерійському полігоні, оглянули нещодавно зведений навчальний корпус підготовки підрозділів протиповітряної оборони тощо.

«Я надзвичайно вражений темпом розвитку, якого досягли тут. Взагалі, ідея Навчального центру підготовки підрозділів дуже важлива для армії. Ми віддані нашому партнерству, осередком якого є саме Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ. Окремо хочу відзначити лідерів, які ведуть до успіху ці навчальні підрозділи. Генерал-лейтенант Павло Ткачук та його підлеглі роблять шалений внесок у розбудову та розвиток. До слова, цей навчальний центр унікальний. Він надзвичайно важливий для України. Не менш важливий він і для США. Ми пишаємося нашою співпрацею, нашими спільними зусиллями. Виконуючи спільне завдання, коли ми готуємо підрозділи за принципом «Тренувати так, як вони воюють», ми переконуємось, що жоден солдат чи підрозділ не вирушать у бій непідготовленими», — розповів після огляду навчально-матеріальної бази Міжнародного центру миротворчості та безпеки бригадний генерал Крістофер Норрі.

Також американський військовий високопосадовець поспілкувався з представниками «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» та військовослужбовцями Збройних сил США. На завершення візиту відбувся спільний дружній обід українських та американських військовослужбовців.

Leopolis.news