logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Зеленський затвердив рішення РНБО про «трубу Медведчука»

26-02-2021 17:211355

Зеленський затвердив рішення РНБО про «трубу Медведчука»

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 19 лютого про стан виконання рішень РНБО.

 

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року «Про стан виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України», - йдеться в документі.

У вказаному рішенні РНБО Кабінету Міністрів доручено, зокрема, забезпечувати виконання органами виконавчої влади рішень Радбезу, введених у дію указами Президента; вжити заходів щодо притягнення в установленому порядку до відповідальності осіб, винних у невиконанні таких рішень та запровадити процедуру схвалення Кабінетом Міністрів планів організації виконання завдань, визначених Кабміну у рішеннях РНБО.

Окрім того, Радбез доручив прем’єр-міністрові взяти під особистий контроль діяльність керівників органів виконавчої влади щодо забезпечення виконання завдань, покладених на відповідні органи рішеннями РНБО.

Також у документі зазначається, що члени Радбезу, здійснюючи координацію та контроль у межах своїх посадових повноважень, повинні забезпечувати виконання відповідними державними органами рішень Ради національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО ухвалила рішення про санкції щодо Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також інших пов'язаних з ним осіб.

Після зберігання арештованого майна АО «Укртранснафта» АРМА зможе виставити його на конкурс з продажу або передачі в управління.

Учора НАК «Нафтогаз» погодився передати на тимчасове відповідальне зберігання арештоване майно ТОВ «Прикарпатзахідтранс» до «Укртранснафти». При цьому «Укртранснафта» не має права користуватися арештованим майном. 

23 лютого Вищий антикорупційний суд на підставі доказів, зібраних спільно СБУ, НАБУ, САП та ОГП, наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара - Західний напрямок», незаконне вибуття якого з державної власності правоохоронці розслідують у межах спільної слідчої групи.

Як відомо, у 2018 році ділянки нафтотрубопроводів «Самара - Західний напрямок» і «Грозний - Армавір - Трудова», що проходять територією України, були виведені з державної власності та передані в комерційне користування структурам, афільованим з Віктором Медведчуком.

Leopolis.news