logo
29/03
28/03
2 ...

На Львівщині підозрюваний у хабарництві співробітник Держводагентства постане перед судом

03-03-2021 12:16744

На Львівщині підозрюваний у хабарництві співробітник Держводагентства постане перед судом
Фото: ілюстративне

Обвинувальний акт щодо мешканця Львівщини, який перебуваючи на посаді заступника начальника одного з управлінь Держагентства водних ресурсів України попався на хабарі, скеровано на розгляд суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Посадовця, який, зловживаючи службовим становищем, отримав неправомірну вигоду у сумі 20 тисяч гривень, викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, 39-річний уродженець Криму, який зараз проживає в одному з сіл Львівського району, перебуваючи на посаді заступника начальника одного з управлінь Держагентства водних ресурсів України, 28 грудня 2020 року та 4 січня 2021 року отримав від заступника директора одного з ТОВ неправомірну вигоду на загальну суму 20 тисяч гривень за сприяння в укладенні між управлінням та підприємством договорів про постачання товарів.

Правоохоронці викрили посадовця під час отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 10 тисяч гривень в одному з кафе міста Львова. Гроші, які зловмисник отримав в якості хабаря, вилучені.

5 січня слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомили чиновнику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)  Кримінального кодексу України.

1 березня слідчі завершили досудове розслідування.  Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

За скоєне зловмиснику загрожує покарання -  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Leopolis.news