logo
19/04
18/04
2 ...

ВРУ взялась скасувати сезонне переведення годинників

03-03-2021 15:451538

ВРУ взялась скасувати сезонне переведення годинників

Верховна Рада схвалила за основу проєкт закон, що встановлює на території України єдиний час і передбачає скасування сезонного переведення годинників.

За проект Закону №4201 проголосували понад 270 народних депутатів.

Документ пропонує встановити київський час незалежно від сезону - час годинної зони, в якій розташована столиця України - місто Київ, що відповідає другому годинному поясу в національній шкалі координованого часу України UTC (UA) +2.

Як зазначено у пояснювальній записці, Євросоюз у 2021 року також відмовляється від переведення годинників.

«Законопроєкт, що вноситься, не тільки спрямований на вирішення питань щодо визначення правових засад обчислення часу в Україні, а й покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України, оскільки, як відомо, на тимчасово окупованих територіях України встановлений час держави-агресора – Російської Федерації. Тому встановлення і закріплення на всій території України без виключення єдиного київського часу в свою чергу дозволить зміцнити й безпекові позиції України та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій», – зазначено у документі.

Як відомо, у 2018 році понад 80% європейців висловилися за скасування переведення годинників. Більшість тих, хто проголосував, воліли б залишити літній час.

У 2019 році Європарламент схвалив відмову від переходу на літній і зимовий час. Востаннє стрілки годинника в ЄС переведуть у 2021 році.     

Цього року Україна має перейти на літній час 28 березня.

Leopolis.news