logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Загострення на Донбасі: Кравчук заявив про загрозу виходу Росії з режиму «тиші» та зриву «Мінська»

03-03-2021 15:231483

Загострення на Донбасі: Кравчук заявив про загрозу виходу Росії з режиму «тиші» та зриву «Мінська»
Фото: REUTERS

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив про протест проти оприлюдненої окупантами в ОРДЛО інформації про дозвіл на ведення «попереджувального вогню».

Про це йдеться у заяві ТКГ.

Зокрема, Кравчук заявив протест проти оприлюдненого сьогодні Інтернет-ресурсом окупантів повідомлення про «...отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника».

«Ми розцінюємо дану заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню та загрозу зриву виконання Мінських домовленостей», – цитують у повідомленні слова Кравчука.

Зазначається, що консультації продовжуються.

Напередодні президент Європейської Ради Шарль Мішель констатував відсутність прогресу у перемовинах з Росією і нагадав, що Москва є стороною конфлікту, а не посередником.
«...На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання Мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться в силі. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України. Пандемія КОВІД-19 не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації», – наводять у повідомленні слова президента Європейської Ради.

Зазначимо, що після введення санкцій РНБО щодо телеканалів близьких до кума президента РФ Володимира Путіна нардепа Віктора Медведчука на Донбасі спостерігається ескалація конфлікту. 

Leopolis.news