logo
28/03
27/03
2 ...

Очільник Львівщини Максим Козицький вакцинувався від COVID-19

05-03-2021 16:38917

Очільник Львівщини Максим Козицький вакцинувався від COVID-19
Фото: ЛОДА

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький вакцинувався від COVID-19. Вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) прибула на Львівщину 25 лютого.

Нею вже вакцинували понад 400 медиків області, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Я вакцинуюсь, щоб показати безпечність цієї вакцини. Крім того, цією дією хочу показати мою особисту державницьку позицію і нівелювати закиди всіх противників. Закликаю відкинути усі політичні лозунги щодо вакцинації і вакцини АстраЗенека і подумати, що заклики таких політиків не допомагають у боротьбі з коронавірусом, а лише посилюють антивакцинаторські настрої, які й без того високі у нашому суспільстві», - наголосив Максим Козицький.

Нагадаємо, Україна закупила препарат AstraZeneca, який розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Він виготовляється під локальною назвою Covishield на заводі Індійського інституту сироватки в Пуні, який є найбільшим виробником вакцин у світі та постачає свою продукцію в 140 країн.

За словами медиків, вакцина AstraZeneca/Covishield повністю безпечна, має доведену ефективність, схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я і пройшла перевірку Європейським агентством з лікарських засобів. Вона дозволена для використання в Європейському Союзі, Бразилії, Аргентині, Великій Британії, Мексиці та інших країнах. Цю вакцину замовили Британія, Австралія, Канада. Oxford/AstraZeneca (Covishield), яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Заявлена ефективність - 70%.

Leopolis.news