logo
19/04
18/04
2 ...

До суду скеровано справу спійманого на хабарі головного тюремника Львівщини Дзюдзя

06-03-2021 14:112297

До суду скеровано справу спійманого на хабарі головного тюремника Львівщини Дзюдзя
Фото: Слово і Діло

Прокурори САП закінчили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт про обвинувачення керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайла Дзюдзя в одержанні неправомірної вигоди. 11 березня 2020 року, в останній робочий день, його взяли на «гарячому» під час отримання хабаря.

Про це повідомили у Спеціалізований антикорупційній прокуратурі.

Як повідомлялось, в ході досудового розслідування встановлено, що генерал-майор внутрішньої служби вимагав та щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду за не здійснення контролю та перевірки дотримання режиму відбування покарань ув’язненими та господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

Вказується, що 4 березня обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Раніше повідомлялось, що Вищий антикорупційний суд 22 вересня змінив розмір застави для депутата Львівської облради та колишнього керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту Михайла Дзюдзя та зняв арешт з його майна.

Так, слідчий суддя змінив йому розмір застави із 630,6 тис. грн до 42 тис. грн, а також скасував арешт на дві земельні ділянки і гроші: 220 тис. грн, 1,3 тис. дол., 2,9 тис. євро, які знайшли в будинку, де він проживає.

До березня цього року Дзюдзь очолював Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції. Тоді йому повідомили про підозру в хабарництві. Як повідомляло НАБУ, вони мають докази, що посадовець вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду.

В ухвалах суду вказано, що вимогу такої щомісячної оплати отримав начальник «Цуманської виправної колонії (№84)», який передав 800 доларів, з яких 300 доларів були від керівника «Луцького слідчого ізолятора», та картки на 100 літрів бензину.

Згідно з декларацією про доходи, яку Дзюдзь подав вже після свого звільнення, кількість його майна значно зменшилась. У березні, одразу після обшуків, Михайло Дзюдзь переписав на доньку квартиру у Львові загальною площею 132,5 кв. м, будинок площею 268,2 кв. м в селі Суховоля, гараж та дві земельні ділянки, автомобіль Toyota Camry.

Його адвокат стверджував, що підозрюваний переписав майно через поганий стан здоров’я, а 15 тис. доларів, які вилучили в квартирі, – це весільний подарунок доньки. Врезультаті на ці кошти, а також майно доньки Дзюдзя, арешт не наклали.

Варто додати, що Михайло Дзюдзь восени став депутатом Львівської обласної ради від партії «Європейська солідарність».

Leopolis.news