Посол Польщі у Києві звинуватив Генконсула України у Любліні у розповсюдженні неправдивої інформації

https://leopolis.news/post/38854/posol-polshchi-u-kyevi-zvynuvatyv-genkonsula-ukrany-u-lyublini-u-rozpovsyudjenni-nepravdyvo-informaci?fbclid=IwAR3nVMkXxGjXuFVP48F7TXZH9gUyGV9me-jHxzbrSQ4z3tkWRxf-z1MEksE

10/03/2021

 

У низці інтерв’ю українським ЗМІ генконсул України Василь Павлюк заявив, що двох потерпілих під час ДТП у Польщі громадян України відмовлялися лікувати в польських клініках. Причиною стала нібито відсутність страховки.

«У нас були два сигнали, що в Ярославі та Жешуві відмовлялися лікувати, тому що немає страховки. Питання в Жешуві ми вирішили, звязавшись із госпіталем. Зараз так само будемо контактувати з Ярославом», – зазначив дипломат в ефірі телеканалу «Україна 24».

Однак представник Польщі в Україні спростував інформацію про відмову лікарів у Ярославі лікувати постраждалих у ДТП.

«У зв’язку з неправдивою інформацією, наданою Генеральним консулом України в Любліні паном Василем Павлюком про те, що нібито лікарі лікарні в Ярославі відмовилися оперувати потерпілих в аварії українського автобуса, яка сталася вночі із 5 на 6 березня, через відсутність страховки, я хотів би запевнити, що місцева лікарня надала допомогу всім одинадцяти громадянам України, які опинилися там після катастрофи на автостраді А4», – йдеться у листі Бартоша Ціхоцького, який розміщено на його сторінці у Фейсбуці.

Польський дипломат підкреслив, що можлива відсутність медичної страховки у цьому випадку не мала значення. Він також зазначив, що польські лікарі і  надалі продовжують надавати допомогу постраждалим у суботній аварії на території Польщі.

Нагадаємо, що масштабна ДТП з рейсовим автобусом Познань-Херсон трапилась в ніч з 5 на 6 березня біля польського міста Ярослав. В аварії загинуло 5 осіб і ще кілька десятків було травмовано.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news