Юлія Тимошенко: Цього тижня влада планує остаточно позбавити українців землі

https://leopolis.news/post/39233/yuliya-tymoshenko-cogo-tyjnya-vlada-planue-ostatochno-pozbavyty-ukranciv-zemli

17/03/2021

На цьому наголосила під час виступу у парламенті Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, повідомляє пресслужба «Батьківщини».

Особливе занепокоєння, за її словами, викликає законопроєкт №2194, до якого народні депутати вже внесли тисячі правок.

«Цей документ знищує поняття «особливо цінні землі», адже законопроєктом усувається положення Земельного кодексу, яким заборонялося знімати один метр верхнього шару землі. А я нагадаю, що родючі землі – це якраз і є один метр ґрунту, 40 сантиметрів – це чорноземи. 1% гумусу формується 100 років, а у нас його 4-6%», – повідомила Юлія Тимошенко.

На переконання лідера «Батьківщини», вказаний законопроєкт продовжує стратегію влади щодо розпродажу землі іноземцям і ставить крапку на українському фермерстві.

«З 1991 по 1997 рік фермерам безкоштовно віддавали землі по 50 гектарів, і на цьому тримається наше фермерство. Цим законопроєктом у фермерів будуть забирати землю, якщо вони не знайдуть гроші, щоб за неї заплатити. По суті цей закон нищить українську незалежність, суверенітет і позбавляє українців права на життя. Не здавайте Україну!» – закликала Юлія Тимошенко народних депутатів Верховної Ради.

Leopolis.news