logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

США дадуть відповідь на дестабілізуючі дії РФ у найближчі тижні – Псакі

18-03-2021 11:382162

США дадуть відповідь на дестабілізуючі дії РФ у найближчі тижні – Псакі
Фото: Джен Псакі

Сполучені Штати в найближчі тижні дадуть відповідь на комплекс «дестабілізуючих дій» з боку Росії.

 

Про це на брифінгу у середу заявила речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє «Європейська правда».

«Президент Байден дав чітко зрозуміти, що США також відреагують на низку дестабілізуючих російських дій. І як ви знаєте, і, як ми вже говорили, ми запросили нові або розсекречені оцінки розвідки у чотирьох таких областях і плануємо відповісти на кожну з них найближчими тижнями», сказала Псакі.

Вона запевнила, що відносини США та особисто президента з росіянами будуть «сильно відрізнятися від того, що ми спостерігали за останні чотири роки», – тобто за президентства Трампа.

Псакі заявила, що Росія буде притягнута до відповідальності після того, як звіт американської розвідки підтвердив, що Росія намагалася втрутитися в президентські вибори в США 2020 року.

«Звичайно, росіяни будуть нести відповідальність за здійснені дії», сказала вона.

Як повідомляли, 17 березня в інтерв’ю ABC News Джо Байден заявив, що Росія втручалася в президентські вибори в США і повинна заплатити за свої дії. Він також ствердно відповів на запитання, чи вважає Володимира Путіна вбивцею.

Раніше головне розвідувальне управління США опублікувало звіт про іноземне втручання у вибори 2020 року, в якому йдеться про те, що президент Росії Владімір Путін курував масштабні зусилля, спрямовані на очорнення кандидатури Джо Байдена. 

Leopolis.news