logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

Нові рейси до Одеси, Херсона, Запоріжжя й Казахстану: у ЛОДА обговорили напрями туристичних пропозицій на Львівщині

01-04-2021 16:306761

  Нові рейси до Одеси, Херсона, Запоріжжя й Казахстану:  у ЛОДА обговорили напрями туристичних пропозицій на Львівщині
Фото: dyvys.info

31 березня Комітет туризму Торгово-промислової палати України організував онлайн конференцію. Обговорювали «Літній туристичний сезон в Україні: тренди, проблеми, перспективи».


У дискусії взяли участь представники туризму з різних міст України, директори з продажів авіакомпаній «Міжнародні авіалінії України», Sky UP, «Роза вітрів», керівництво «Пасажирської компанії» Укрзалізниці, директори туроператорів та готелів, повідомляє пресслужба ЛОДА.

До розмови приєдналася і керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталя Табака. Вона висловила вдячність Укрзалізниці за гнучкі зміни в роботі, що дали змогу привезти до регіону значну частину туристів. Зокрема йшлося про «лижний експрес», який тепер перейшов у формат літнього і отримав назву «бойківський».

Наталя Табака також звернулася до заступника комерційного директора авіакомпанії Sky UP Олексія Фесюна з проханням розглянути можливість авіасполучення з Казахстаном, зокрема про відкриття прямого рейсу зі Львова до Алмати, оскільки він є важливим для курортних територій. Представник погодився взяти до уваги це питання, а також повідомив про інші напрацьовані рейси внутрішнього авіасполучення зі Львовом.

«Плануємо відкрити продаж квитків на такий рейс як Львів-Одеса з частотою 5 разів на тиждень і ціною квитка від 605 грн в один бік. Також вперше в історії України відкриваємо нові маршрути між регіонами, серед них і Львів-Запоріжжя з частотою рейсів 2 рази на тиждень. Розглядаємо і варіант авісполучення між Львовом та Херсоном», - зазначив заступник комерційного директора авіакомпанії Sky UP Олексій Фесюн.

У травні Комітет туризму Торгово-промислової палати України готує для журналістів та блогерів з Казахстану промоційний тур, що об’єднає Київ, Львівщину та Одесу, повідомив заступник голови Комітету Володимир Царук.

Керівниця управління туризму та курортів презентувала туристичні пропозиції на території Львівщини у літній період за такими напрямками: активний та екологічний, культурно-пізнавальний, гастрономічний, медичний та оздоровчий.

«Зважаючи на ситуацію з пандемією, ми розробили пропозиції здорового і безпечного відпочинку на Львівщині. Акцентуємо увагу, щоб це було перебування на свіжому повітрі і дозволяло мінімізувати контакти туристичних потоків, - наголосила Наталя Табака. - У регіоні є 5 національних природніх парків, які пропонують різні маршрути для походів, прогулянки на конях, відвідування рекреаційних осередків, притулків з тваринами. Все з мінімальним втручанням в природу, але пізнавальні і корисні для здоров’я активності. Турклуб «Манівці» і Червоноградська громада організовують сплави. Також цього року запускає туристичний сезон історико-культурний парк «Древній Звенигород», який за допомогою різних грантових коштів додав інтерактивності і атракційності цій локації. Пропонуємо також відвідувати фермерські господарства, які відкриті для туристів. Там можна цілий день перебувати з тваринами та смакувати локальні продукти під час дегустації. Тому туроператори і індивідуальні туристи можуть вже зазначати собі ці локації на власній туристичній мапі».

Слід додати, що курорти на Львівщині розробили спеціальні програми реабілітації та програми з відновлення після коронавірусної хвороби. Їх пропонують 19 санаторно-курортних комплексів Трускавця, Східниці і Моршина.

 Leopolis.news