На Червоноградщині чоловікові, який розбирав застарілий боєприпас, відірвало кисть руки

https://leopolis.news/post/40298/na-chervonogradshchyni-cholovikovi-yakyy-rozbyrav-zastarilyy-boeprypas-vidirvalo-kyst-ruky

05/04/2021

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

За вказаною адресою негайно виїхали групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група Червоноградського районного відділу поліції, а також спеціалісти-вибухотехніки та співробітники інших служб поліції Львівщини.

На місці події правоохоронці встановили, що внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримав 32-річний мешканець села. Медики діагностували у нього, зокрема, часткову ампутацію лівої кисті, осколкове поранення нижньої щелепи, множинні осколкові поранення грудної клітки, стегна та живота.

Також встановлено, що вибухнув снаряд часів Другої світової війни, який чоловік розбирав на подвір’ї.

Окрім того, на території домогосподарства правоохоронці виявили та вилучили порожні гільзи, снаряди, патрони, магазини до стрілецької зброї, а також інші боєприпаси часів Другої світової війни. Деякі з них були вкриті іржею, інші у розібраному стані. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події та походження боєприпасів.

Leopolis.news