logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

На Львівщині стартує проєкт щодо профорієнтації молоді

09-04-2021 21:141515

На Львівщині стартує проєкт щодо профорієнтації молоді
Фото: ЛОДА

Незабаром у навчальних закладах розпочнеться вступна кампанія. Аби допомогти майбутнім фахівцям обрати професію, на Львівщині розпочинається проект з професійної орієнтації та кар’єрного консультування «Успішна кар’єра».

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Школярам та їхнім батькам буде простіше обрати заклад для подальшого навчання, якщо вони розумітимуть, яких фахівців навчають у їхньому районі та які спеціальності професійно-технічної освіти є в області.

«Ми щодня працюємо над тим, щоб професійна освіта стала привабливою для випускників шкіл. В цьому контексті питання профорієнтації має вагоме значення. Середня освіта теж має бути активно залучена до цього процесу. Важливо спрямовувати та прищеплювати інтерес у дітей до професійної освіти. Тому, ми хочемо більше розповісти дітям та їх батькам про можливості нашої професійно-технічної можливості та її перспективи», - розповів начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти Львівської ОДА Іван Пикус.

Вже у червні заклади професійної освіти розпочнуть прийом заяв від вступників. Як інформує Міністерство освіти і науки України, же у червні-липні Уряд має затвердити обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів. Ці дані дозволять зрозуміти, якою буде кількість місць для навчання на бюджеті за професіями загальнодержавного значення. 

Водночас до початку червня місцева влада затверджує обсяги регіонального замовлення для закладів профтехосвіти. Вони складають більшість бюджетних місць у профтехах.

Leopolis.news