logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У ЄС обговорять ситуацію з агресією РФ 19 квітня

12-04-2021 18:214617

У ЄС обговорять ситуацію з агресією РФ 19 квітня

ЄС уважно стежить за погіршенням ситуації з безпекою на сході України і за російськими військами на кордоні країни, ця тема буде обговорюватися на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у наступний понеділок, 19 квітня.

 

Про це заявив під час брифінгу представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Петер Стано, передає УНН.

«Україна буде одним з пунктів порядку денного майбутнього засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яка відбудеться в режимі відеоконференцзв’язку. І ЄС, його держави-члени та інститути дуже уважно і з серйозною стурбованістю стежать за погіршенням ситуації з безпекою на сході України і за російськими військами на кордоні з Україною», – сказав Стано.

Речник ЄС привітав дії, що вживаються Україною для врегулювання ситуації, і закликав Росію утриматися від будь-яких дій, які можуть призвести до погіршення ситуації.

«Ми сподіваємося, що не буде ескалації, сподіваємося, що не буде конфлікту, це було б дійсно неприйнятно, і всі поточні контакти і дипломатичні зусилля, які тривають, насправді спрямовані на запобігання цього», – додав він.

На згадану Стано зустріч був запрошений міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Як відомо, останнім часом на Донбасі спостерігається ескалація ситуації. 30 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак сказав, що Росія здійснює поступове нарощування військ поблизу державного кордону України — на Півночі, на Сході і на Півдні. Всього очікується додаткове зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, що в сукупності з наявними розгорнутими силами і засобами поблизу державного кордону з Україною створює загрозу воєнній безпеці держави.

За словами Хомчака, станом на 30 березня вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим утримувалося 28 батальйонних тактичних груп противника, а саме — у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях, і на території тимчасово окупованого Криму.

Leopolis.news