logo
24/04
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
2 ...

У Львові півторарічна дівчинка запхала пальчик у сільничку: дитину рятували хірурги

12-04-2021 20:411240

У Львові півторарічна дівчинка запхала пальчик у сільничку: дитину рятували хірурги
Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

У львівській лікарні «ОХМАТДИТ» медики рятували півторарічну дівчинку, яка граючись  запхала пальці в розбиту сільничку та не змогла їх звідти витягнути. 

Батьки не змогли самостійно допомогти малечі, пальчик заліз у сільничку дуже глибоко, набряк, поранив шкіру і, при найменшій спробі звільнитися, поглиблював рану. Про це повідомили на офіційній сторінці медзакладу в Facebook. 

«Після невдалих спроб звільнити уражену кінцівку (так-так, нічого смішного у цьому немає) утворилася напівциркулярна рана – гострі керамічні краї травмували м'які тканини і не випускали пальчик. Тож батьки вирішили не гаяти часу і терміново приїхали до нас вночі, бо до ранку чекати було вже неможливо - рана була глибока, кровоточила і малеча весь час плакала», - йдеться у повідомленні.

Медики після нічного консиліуму вирішили застосувати подвійний метод знеболення - системне введення анальгетика і місцевий знеболюючий крем. Це заспокоїло дівчинку і вона дозволила лікарям виконати всі необхідні маніпуляції. Рятували дівчинку хірург Кирил Лапшин та дитячий травматолог Володимир Рищовський.

«Через один з отворів у сільничці я побачив, куди саме пальчик заходить і зрозумів, куди треба тиснути, щоб його дістати звідти. Допомагав собі інструментами і обережно скерував пальчик у правильному напрямку до виходу. Це треба було робити дуже обережно, щоб не поглиблювати рану. Рана була глибока, тож звільнений пальчик ми зашили й зразу ж відпустили малечу додому», - розповів дитячий хірург ОХМАТДИТу Кирило Лапшин.

В «ОХМАТДИТі» вкотре закликали батьків бути уважними до своїх діток, дбати про їх безпеку й не залишати наодинці з колючими та ріжучими предметами. 

Leopolis.news