logo
19/04
18/04
2 ...

Британський телеканал Sky News показав на відео польовий табір російських військ неподалік від кордону з Україною

12-04-2021 21:096336

Британський телеканал Sky News показав на відео польовий табір російських військ неподалік від кордону з Україною
Фото: скріншот

Знімальна група британського телеканалу Sky News побувала на залізничній станції «Маслівка» під Воронежем, де Росія розташувала табір, у який стягує війська.

Про це йдеться на сайті Sky News, передає Громадське.

Так, потрапити на територію самого військового табору журналістам не вдалося, однак вони побували поблизу нього. Там вони зафіксували багато військової техніки.

Крім того, багато вантажівок мали код 76 на номерах. Це означає, що вони прибули з Центрального військового округу Росії, який розташований більш ніж за 1000 кілометрів від Воронежа.

Журналісти зафіксували, як вивантажену на «Маслівці» військову техніку переправляють на полігон поблизу — його перетворили на величезний військовий табір.

Він розтягнувся приблизно на 2 кілометри в довжину та впирається прямо в околиці дач та заміських будинків жителів Воронежа. Місцеві розповіли журналістам, що військові прибули туди наприкінці березня.

Російські війська біля Воронежа

Вони є лише частиною військ, які ця країна почала активно стягувати до кордону з Україною під приводом навчань і тренувань. Уперше війська біля Воронежа зафіксували розслідувачі Conflict Intelligence Team (CIT). Вони також першими встановили, що значна частина техніки там належить до Центрального військового округу.

Представник CIT Руслан Леваєв розповів Sky News, що така концентрація російських військ більше схожа на підготовку до наступальної операції, а не до захисту власної землі. Однак він не вважає, що такі дії Росії свідчать про можливу війну.

«Це схоже на демонстрацію сили, щоб чинити тиск на український уряд, показати свою позицію на міжнародній арені, показати свою позицію новій американській адміністрації», — сказав Леваєв.

Нагадаємо, Головнокомандувач Збройних Сил Руслан Хомчак заявив, що останнім часом Росія стягує війська до кордону з Україною, що створює загрозу воєнній безпеці.

Про це також говорили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони та президент Володимир Зеленський. Розвідка зокрема повідомила, що Росія готується до дій, які мають спровокувати військову відповідь України на лінії зіткнення сторін на Донбасі. Не виключили там і спробу просування російських окупаційних військ углиб території України.

На тлі підвищення військової активності Росії Україна провела кілька консультацій із державами-партнерами (зокрема, президент США Джо Байден зателефонував Зеленському), посли країн НАТО провели термінове засідання.

Міністр оборони США Ллойд Остін під час розмови з міністром оборони України Андрієм Тараном запевнив, що Штати не залишать Україну наодинці в разі ескалації конфлікту Росією.

Leopolis.news