logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

Електронний акциз та сплата податків: які ще сервіси невдовзі з’являться у «Дії»

13-04-2021 20:28998

Електронний акциз та сплата податків: які ще сервіси невдовзі з’являться у «Дії»
Фото: Економічна правда

Незабаром у додатку «Дія» з’являться нові податкові послуги, зокрема сплату податків, декларації для ФОП та електронний акциз – їх запустять після Diia Summit цьогоріч.

 

 

Про це повідомляє пише «Економічна правда» з посиланням на пресслужбу Мінцифри.

Так, після Diia Summit навесні на порталі та у застосунку Дія у розділі «Мої податки» стане доступною сплата податків та подання декларацій для ФОП на спрощеній системі оподаткування, довідка про отримані доходи та сплачені податки, відображення даних про платника податків і стан його розрахунків з бюджетом.

Також через Дію українці отримуватимуть сповіщення про граничні строки оплати, наявність податкових зобов’язань або заборгованості. Платформу інтегруватимуть з банками: за згодою користувача Дія робитиме запит до банку та відображатиме загальну суму надходжень за обраний звітний період з ФОП-рахунку.

«Важливо, що суму доходів бачитиме тільки користувач. Дія від вашого імені лише робить запит до банку й заповнює відповідне поле в декларації», – додали у відомстві. 

А восени Мінцифри планує спільно з Державною податковою службою запустити проєкт електронного акцизу та електронної марки. Як пояснюють у відомстві, «кожен українець зможе перевірити справжність акцизної марки онлайн та миттєво повідомити про порушення».

Для пілотного запуску обрали категорію алкогольної продукції. У Мінцифри кажуть, що проєкт «сприятиме подоланню корупції завдяки мінімізації впливу людського фактору». Також електронні послуги дозволять посилити контроль за обігом підакцизних товарів на державному рівні та створити дієвий механізм боротьби з фальсифікованими чи незаконно ввезеними на територію України підакцизними товарами. 

Нагадуємо, з квітня у «Дії» з’явиться можливість автоматично реєструвати ФОПи без посередництва людей та сплачувати податки за допомогою прив’язаної у додатку картки.

Leopolis.news