logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Львівська облрада таки підтримала приєднання лікарні «Заклад» до обласної психлікарні

13-04-2021 17:574021

Львівська облрада таки підтримала приєднання лікарні «Заклад» до обласної психлікарні

На сьогоднішньому засіданні сесії 13 квітня депутати Львівської обласної ради проголосували за  припинення діяльності  комунального некомерційного підприємства ЛОР «Львівська обласна психіатрична лікарня «Заклад» та приєднання його до комунального некомерційного підприємства ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».

 

Реорганізація психіатричної лікарні «Заклад» не означає її закриття, запевняють депутати.

Медустанова залишається і надалі надаватиме послуги пацієнтам. Оптимізація штату торкнеться лише адміністративно-управлінського апарату лікарні. Трудовий колектив «Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» шляхом переведення  оформлять в штат «Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні».  

«Питання доцільності реорганізації медичного закладу тривалий час обговорюється в обласній раді, державній адміністрації та в медичному середовищі. З огляду на  умови, в яких перебувають пацієнти, структуру лікарні необхідно переформатувати. Я не беруся коментувати професійність того що там відбувається, нехай це зроблять фахівці. Але я вважаю, що люди літні і хворі люди мають  знаходитися в належних умовах і отримувати якісне лікування, – прокоментувала рішення голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Враховуючи процедуру реорганізації комунального некомерційного підприємства, саме «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» є правонаступником майна, прав та обов'язків психіатричної лікарні «Заклад».

Відповідне рішення раніше було підтримане профільними комісіями з питань комунального майна і з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради. 

Нагадаємо, ще восени 2019 року працівники психіатричної лікарні «Заклад», що у селі Заклад Миколаївського району, протестували під Львівською облрадою проти так званої реорганізації. Обласні чиновники та депутати мали намір об’єднати дві психіатричні лікарні - Львівську обласну психіатричну лікарню «Заклад» та Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню, що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові. Однак тоді після протестів для такої реорганізації забракло голосів депутатів.

Leopolis.news