Ростислав Тістик: «Львівська лікарня швидкої допомоги вже виробляє кисень з повітря та рятує ще більше людських життів»

https://leopolis.news/post/40854/rostyslav-tistyk-lvivska-likarnya-shvydko-dopomogy-vje-vyroblyae-kysen-z-povitrya-ta-ryatue-shche-bilshe-lyudskyh-jyttiv-

14/04/2021

Про це повідомив народний депутат України, член комітету з питань бюджету Ростислав Тістик:

«Як парламентарій дякую кожному, хто долучився та сприяв реалізації ідеї на кожному з етапів. Щиро тішуся, що завдяки якісній комунікації вдалось залучити кошти з Державного бюджету на медицину Львівщини. Зокрема, на співфінансування прямою субвенцією у розмірі 21,6 млн грн на закупівлю кисневого генератора та центральної компресорної станції для лікарні швидкої медичної допомоги».

Також нардеп Ростислав Тістик наголосив, що звдяки встановленим кисневим станціям, лікарня зможе виробляти половину необхідного кисню.

«Значить - закуповувати вдвічі менше, а це економія близько 1,7 млн грн місяць та понад 20,4 млн грн на рік! А заощаджені кошти використовувати на власні потреби та розвиток. Готовий і надалі підставляти плече та підтримувати такі необхідні ініціативи Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги!», – додав він.

Станції постачають кисень в операційні, відділення інтенсивної терапії для функціонування різних апаратів, серед яких і ШВЛ. За словами завідувача відділення нефрології та діалізу КЛШМД Михайла Каленікова, одна киснева станція подає 524 л кисню на хвилину, а 2 станції - понад 1000 л кисню. Раніше лікарня купувала у Львівського хімічного заводу близько 4 тисяч кубів рідкого кисню на день, а тепер купуватиме вдвічі менше.

Нагадаємо, що окрім кисневих станцій, наприкінці минулого року у лікарні швидкої допомоги встановили 2 кріогенні газифікатори для збереження і подачі кисню.

Leopolis.news