logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У дитячій лікарні на Орлика відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків

14-04-2021 14:291405

У дитячій лікарні на Орлика відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків
Фото: міська дитяча лікарня

У Львові в консультативній поліклініці міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Орлика, запрацював Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків, віком до 18 років.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Тут фахівці надаватимуть комплексну медичну й психологічну допомогу, розповіла керівниця Центру, дитяча лікарка-психіатриня Наталія Железцова.

«Зважаючи на те, що Україна вже кілька років поспіль займає перше місце в Європі за кількістю психічних розладів, і ця кількість постійно зростає, ми давно обговорювали необхідність створення нашого центру, адже, за офіційними даними, 20% дітей у світі страждають на психічні розлади. За підтримки керівництва дитячої лікарні нам нарешті вдалося реалізувати наш задум», прокоментувала Наталія Железцова.

Як пояснила лікарка, у Центрі надаватимуть комплексну медичну та психологічну допомогу дітям та підліткам з психологічними проблемами, проводитимуть діагностику, реабілітацію, психокорекцію, логокорекцію – тобто повний супровід дітей, а також сімейне консультування та психологічну підтримку.

«Наш Центр надаватиме допомогу усім дітям з порушенням психологічного та мовленнєвого розвитку, з проблемами спілкування, розладами спектру аутизму, порушенням соціальної адаптації, порушеннями шкільних навичок, розладами харчової поведінки, з синдромом дефіциту уваги з гіперактивністю, з тривожними розладами, страхами, нападами паніки тощо. На сьогоднішній день за допомогою до нашого лікаря-психіатра звертається більше 100 дітей у місяць, і прогнозуємо, що з відкриттям спеціалізованого Центру, ця цифра збільшуватиметься», - пояснив головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

У Центрі психічного здоров’я працюватимуть лікарка-психіатриня Наталія Железцова, психологиня Ліана Шимоняк та логопед-дефектологиня Вероніка Пляцко.

Особливість роботи такого Центру також у тому, що він співпрацює з усіма відділеннями медзакладу, а тому батьки матимуть можливість проконсультуватися у будь-якого дотичного спеціаліста.

Як зауважує головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт, відкриття  Центру психічного здоров’я є надзвичайно важливим.

«Потрібно допомагати молоді формувати психічну витривалість змалку, аби вона вміла долати життєві труднощі. Крім того, психічне здоров’я дітей сьогодні є таким же важливим, як і фізичне», зазначив він.

Leopolis.news