logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Максим Степанов: Епідемія починає йти на спад

14-04-2021 13:341337

Максим Степанов: Епідемія починає йти на спад

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що епідемія починає йти на спад.

Про це він написав на своїй сторінці у «Facebook».

«Ми витримали черговий стрибок захворюваності на COVID-19, і поступово ситуація почала покращуватися.

Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня.  Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується», – каже Степанов.

«Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих. Декілька областей, зокрема Івано-Франківська і Закарпатська, вийшли з червоної зони.

Якщо подивитися на рівень госпіталізації, минулого тижня до лікарень потрапили на 2000 пацієнтів менше, ніж позаминулого. Також ми бачимо зниження кількості тих, хто захворів», – додав він.

При цьому міністр зазначив, що деякі регіони, зокрема Київ, а також Хмельницька, Львівська та Полтавська області, продовжують перебувати в червоній зоні підвищеної епідемічної небезпеки, ситуація там залишається надскладною.

«Дуже важливо продовжувати дотримуватися встановлених обмежень і протиепідемічних заходів – носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей», – зазначив Степанов.

Leopolis.news