logo
29/03
28/03
2 ...

У Google оцифрували 16 українських національних парків

14-04-2021 16:52968

У Google оцифрували 16 українських національних парків
Фото: Google

Google Україна оцифрувала 16 національних парків у 13 областях. Відтепер бажаючі можуть влаштувати собі онлайн-прогулянку та переглянути парки у форматі Street View. Реалізувати проєкт компанія Google змогла разом із Міністерством захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України.

Про це у Google повідомили пресрелізом, передає Detector.media.

Повідомляється, що проєкт реалізували для того, аби стимулювати віртуальний і внутрішній туризм та покращити туристичну привабливість національних парків. «Відтепер кожен може зайти на Карти Google і здійснити віртуальні подорожі унікальними природними куточками України і в деталях розглянути неповторну природу нашої країни», — кажуть у Google.

Наразі у Google оцифрували такі парки:

Крім цього, у Google працюють над проєктом «Автентичні смаки України», який має на меті популяризувати та зберегти традиції приготування страв і напоїв. «На сайті представлена ​​гастрономічна карта, на якій можна вибрати регіон і здійснити віртуальну подорож унікальними смаками України. Крім того, тут можна знайти популярні страви з різних куточків нашої країни, з описом, фотографіями та рецептами — від відомих полтавських галушок до гуцульського баноша. Також на сайті представлені віртуальні 3D-тури традиційними виноробнями, сироварнями та унікальними ресторанними залами регіонів України», — повідомляють у компанії.

Раніше компанія Google анонсувала оновлення для користувачів Android. За допомогою нової функції користувачі отримуватимуть сповіщення — «Дивись вгору!», «Стеж за своїм кроком» тощо. Таким чином компанія хоче подбати про безпеку своїх користувачів.

Leopolis.news