Можуть бути джерелом нових хвороб: ВООЗ закликала припинити продаж диких тварин на ринках

https://leopolis.news/post/40881/mojut-buty-djerelom-novyh-hvorob-vooz-zaklykala-prypynyty-prodaj-dykyh-tvaryn-na-rynkah

14/04/2021

Як пише «Українська правда. Життя», про це йдеться у рекомендаціях ВООЗ. 

Зокрема у організації застерігають, що потрібно зупинити торгівлю живими дикими тваринами видів ссавців для харчових цілей і розведення.

А також закрити секції ринків, де надаються такі послуги. 

«Коли диких тварин тримають в клітках або загонах, забивають та розфасовують на відкритих ринках, ці зони заражаються біологічними рідинами, фекаліями та іншими відходами, підвищуючи ризик передачі патогенів робітникам і клієнтам і потенційно призводять до поширення патогенів серед інших тварин на ринку», – йдеться в повідомленні.

За словами прес-секретаря ВООЗ Фадели Чайб, рекомендації не нові,  але COVID-19 знову привернув увагу до цієї загрози, з огляду на наслідки.

«Таке середовище (на ринках – ред.) надає можливість вірусам тварин, включаючи коронавіруси, розмножуватися і поширюватися до нових господарів, включаючи людей», – зазначено в рекомендаціях ВООЗ. 

У організації також зауважують, що  більшість нових інфекційних захворювань, як гарячка Ласса, геморагічна гарячка Марбурга, вірус Ніпах та інші віруси походять з дикої природи.

Нещодавно У ВООЗ назвали чотири ймовірні способи передачі коронавірусу людині.

Перше місце в списку зайняв шлях передачі коронавірусу від кажанів до людини через проміжну тварину.

Leopolis.news