logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Максим Козицький проінспектував хід реконструкції приймального відділення Стрийської ЦРЛ

14-04-2021 16:301253

Максим Козицький проінспектував хід реконструкції приймального відділення Стрийської ЦРЛ
Фото: ЛОДА

Сьогодні під час робочого візиту на Стрийщину голова Львівської ОДА Максим Козицький відвідав Стрийську центральну лікарню, де завершується реконструкція приймального відділення (відділення екстреної медичної допомоги) в межах програми «Велике Будівництво».

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Разом з директором лікарні Олексієм Ігнатовим голова ЛОДА ознайомився з ходом виконання ремонтних робіт, які перебувають на завершальному етапі. Зокрема, cтаном на сьогоднішній день будівельна готовність об’єкту становить 99%, завершується поставка меблів та устаткування у відділення, а також отримання ліцензії на експлуатацію комп’ютерного томографа.

«КНП «Стрийська центральна районна лікарня» обслуговує та надає невідкладну медичну допомогу населенню в межах Стрийського району, це понад 325 тис. чол. На рік приймальне відділення лікарні обслуговує близько 10 тис. пацієнтів, які поступають на стаціонарне лікування. Тепер мешканці Стрийщини, тут, в районі, зможуть швидше дізнатися свій діагноз і оперативно отримати якісну медичну допомогу», - сказав Максим Козицький.

Орієнтовна дата завершення ремонтних робіт та початок роботи нового (оновленого) відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги Стрийської центральної лікарні -  30 квітня 2021 року. 

Вартість проєкту відповідно до зведеного кошторисного розрахунку становить 9 272,1 тис.грн. Роботи виконали за кошти держави та Стрийської міськради. Лікарня взяла на себе витрати, пов’язані з розробкою проєктно-кошторисної документації. Також, за програмою «Велике будівництво» закуплено за кошти державного бюджету та поставлено в лікарню  комп’ютерний томограф та ультразвукову діагностичну систему (УЗД).

На фінансування 8-ми опорних закладів охорони здоров’я Львівської області в рамках програми «Велике будівництво» у  2020 р. виділено 72 млн. грн. З вказаної суми вже освоєно 67,1 млн. грн.

«Велике будівництво» - програма масштабної розбудови якісної інфраструктури України, яка передбачає спорудження доріг, шкіл, дитячих садків, центрів медичної допомоги та стадіонів. Програма ініційована Президентом України Володимиром Зеленським у 2020 р. Цьогоріч у пріоритеті Програми також розвиток мережі приміських експресів та швидкісних потягів між найбільшими містами України.

Leopolis.news